De hoofdroute van de Posbank Kerstwandeling duurt, inclusief alle belevenissen, ruim een uur. Op verzoek van velen bieden we dit jaar ook de optie om een langere wandeling (Extra lus) te maken. Die extra lus zal ruim een uur in beslag nemen en komt uit bij de startplaats van de hoofdroute.

Er zijn dus twee mogelijkheden. Of u loopt alleen de hoofdroute of u loopt de hoofdroute inclusief een extra lus. Qua kosten is er geen verschil. Ook kunt u op dezelfde plaats opstappen en ook eindigen beide routes op hetzelfde punt (bij
de schaapskooi). Daarna is het nog enkele minuten naar het prachtige Koetshuis Heuven waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt nagenieten.

De Kerstwandeling start bovenop de Posbank. Ga daar niet rechtstreeks naar toe maar maak gebruik van een van de vele duurzaam aangedreven pendelbussen van Keolis. De pendelbussen van Keolis vertrekken iedere 6 minuten van parkeerplaatsen bij het gemeentehuis in De Steeg, en bij de Havelandseweg en Schietbergseweg in het dorp Rheden.  Volg de parkeerborden en instructies van de regelaars om naar de juiste parkeerplaats te komen.

Onder menu-item Informatie vindt u de volledige dienstregeling van de pendelbussen. Zorg ervoor dat u ergens in het door u gekozen tijdvak op een van de pendelbussen stapt. De wandeling begint in feite al in de bus waar u uw medewandelaars en een van de herders treft.

Het eindpunt is zoals aangegeven bij het Koetshuis Heuven. Van daaruit is het enkele minuten wandelen naar het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Van daaruit vertrekken ook de hele dag bussen die u terug brengen naar de parkeerplaats waar uw auto staat.

Voor fietsers: Heuvenseweg 5a, , 6991JE Rheden